Faasen en Grijmans weet alles van samenlevingscontracten

 Rechtsgebieden 

Rechtsgebieden 

Familierecht Grijmans biedt familierechtadvocatuur en mediation op het rechtgebied Personen- en Familierecht. Je voert gesprekken bij mij altijd 1-op-1 dus met de persoon die je nodig hebt. Ik ben gespecialiseerd in all round familierecht. Ik heb een passie voor en ben gespecialiseerd in de niet traditionele gezinsvormen (intentioneel ander ouderschap), zoals regenbooggezinnen, lesbisch en homo ouderschap en Nederlandse draagmoedercontructies. 

 

Onderwerpen:

 • scheiden en uit elkaar gaan
 • ouderschapsplan
 • roze ouderschap
 • donorcontract
 • intentioneel meerouderschap of intentioneel co-ouderschap
 • draagmoederschap
 • intentioneel ander ouderschap
 • alimentatie & kosten van de kinderen
 • gezag en omgang
 • onderbewindstelling, curatele en mentorschap
 • huwelijksvoorwaarden
 • etc

 

Advocatuur en mediation voor particulieren

Er zijn verschillende momenten in je leven dat je een familierechtadvocaat nodig hebt. Je gaat bijvoorbeeld samenwonen met je partner, of misschien zelfs trouwen. Jullie krijgen kinderen, via de gebruikelijke weg en anders via adoptie of donorschap. Jullie gaan uit elkaar. In al die gevallen moet er een hoop geregeld worden. Het is vooral belangrijk om dingen heel praktisch en zakelijk te bekijken, terwijl er toch onvermijdelijk veel emoties in het spel zijn. Ik kan vakkundig bijstaan bij alle veranderingen.

Roze ouderschap

Bij roze ouderschap komt een hoop kijken. Wil je als lesbisch stel kinderen dan moet de keuze gemaakt worden voor een bekende donor of voor een (geregistreerde, maar voor de moeders onbekende) spermadonor. En als jullie kiezen voor een bekende donor, wat zal zijn rol dan zijn? Krijgt hij ook zorgtaken en een omgangsregeling? Of wordt hij een betrokken vader voor je kind? Zorg dan dat jullie met de donor op 1 lijn zitten ten aanzien van zijn betrokkenheid en leg vóór de inseminatie de afspraken vast.

Door mijn  jarenlange ervaring, voorheen binnen kantoor Faasen Grijmans Advocatuur, notariaat en mediation, weet ik wat werkt bij de opstelling van een donorcontract, intentioneel co-ouderschapscontract, intentioneel meerouderschapscontract of familiecontract.
Ik stel de confronterende vragen zodat iedereen weet waarvoor hij of zij kiest.

Ook als homo stel met een kinderwens zijn er diverse mogelijkheden. In een adviesgesprek komen bijvoorbeeld aan de orde: co-ouderen met een lesbisch stel of een heteromoeder, draagmoederconstructie, adoptie, etc. Waar jullie ook voor kiezen, zorg ervoor dat het juridisch goed geregeld is. Daar hebben jullie kinderen recht op.  Omdat ik mijn kennis graag deel, spreek ik regelmatig bij de Stichting Meer dan Gewenst. Je mag ons ook alles vragen over het Rapport van de Staatscommissie Herijkingouderschap en de stappen die nu moeten worden gezet.

De adviezen zijn in overeenstemming met de aanbevelingen van de Stadscommisie bijvoorbeeld mbt. het meerouderschap en draagmoederschap.